Διατροφή και Διατροφική Αλυσίδα

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ;

 

Από τις αρχές της δεκαετίας του 80 οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων άρχισαν να προσεγγίζουν όλο και Περισσότερο το Διατροφικό Μοντέλο των χωρών του Δυτικού κόσμου. Τα χαρακτηριστικά αυτού του Μοντέλου είναι Υπερκατανάλωση παρασκευασμένων και βιομηχανοποιημένων τροφίμων όπως (Φαστ ?Φούντ κ.α.). Η αύξηση της κατανάλωση κρέατος, αλλαντικών, γλυκών σνακ, αναψυκτικών και ποτών.

Η υιοθέτηση της υγιεινής Διατροφής μέσω της Μεσογειακής Διατροφής συνδέεται αντίστροφα με όλους με ανθρωπομετρικούς: το Βάρος, το δείκτη μάζας σώματος (που λαμβάνει υπόψη και το ύψος κάθε ανθρώπου) καθώς και την περιφέρεια της μέσης που είναι χαμηλότερα στα άτομα που τρέφονται με φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ψωμί ολικής αλέσεως, ελαιόλαδα και λιγότερο κρέας. Δηλαδή τα βασικά συστατικά της Μεσογειακής Διατροφής.

Θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι οι αναλογίες δεν είναι για όλους τους ανθρώπους τα ίδια. Πρέπει καθημερινά να καταναλώνουμε και από τις έξι ομάδες τροφών, σύμφωνα με τις αρχές της διατροφικής πυραμίδας , βασιζόμενοι περισσότερο στις φυτικές τροφές, όπως λαχανικά, φρούτα, δημητριακή και όσπρια!!!

Piramid Good Foods Bad foods

 Διατροφική Πυραμίδα 

Φαγητά που κάνουν καλό Φαγητά που κάνουν κακό

 Παρουσίαση 1

 Παρουσίαση 2

Η Εργασία διατροφή και Διατροφική Αλυσίδα πραγματοποιήθηκε από την ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας το Νοέμβριο - Δεκέμβριο 2013.

Πρόσθετες πληροφορίες